RÅD OG VEJLEDNING OM MALING UDENDØRS

Hvis du står overfor en opgave af særlig karakter, er det altid en god idé at komme ned i en af vores butikker og få en snak, inden du går i gang.

Divider

FacademalingMaling af facader og sokler

Dit hus står ude i al slags vejr. Det danske vejrs store udsving i temperatur og nedbør er hårdt ved husets facade. Den har derfor brug for beskyttelse for at holde sig sund og smuk. Inden du går i gang skal du undersøge, hvad facaden tidligere er behandlet med, udbredre eventuelle skader og kontrollere underlagets tilstand. Når du går i gang, skal overfladen være tør. For det bedste resultat skal du male i tøvejr, helst over 15°C og max. 25°C - og aldrig i direkte sol.

Vask med Sadolin Husrens eller Bio Clean, hvis der er begroninger på facaden. Vask efter med Sadolin Grundrens og evt. en højtryksrenser.

Gå facaden grundigt efter for revner og løst puds. Krads revner rene i v-form og fjern det løse puds med en stålspartel.

Hvis overfladen er afsmittende efter rengøringen, skal den grundes med Sadolin Grunder Afsmittende overflader.

Udfyld huller og revner med Husfix. Når det er tørt skal du grunde pudsreparationerne med Sadolin Grunder Puds og beton. Husk at afdække vinduer, trapper, m.m.

Benyt Sadolin Stærk Murmaling, Sadolin Facade Plus eller Sadolin Facade Ekstra. Begynd med pensel ved vinduer, mod sokkel og andre kanter. Benyt herefter en lille rulle for at udjævne strukturforskelle. Herefter kan du fortsætte med almindelig rulle til resten af facaden. Fortynd malingen jf. forskrifterne.

Ønsker du at benytte Sadolins nye selvrensende facademaling baseret på nanoteknologi, så kig ind i butikken og her mere om denne spændende og praktiske opfindelse.

Divider

Maling af jernkonstruktionerMaling af jern

Giv havens eller husets jernkonstruktioner nyt liv med Sadolin og Hammerite. Gamle jernkonstruktioner tager sig bedst ud i klassiske farver. Prøv at mal dyb mørkegrøn, mørk støvet blå eller grå, som fremhæver detaljerne.

Finder du ikke den ønskede farve i Hammerite, kan Sadolin Træ og Metal 40 tones i mere end 2000 nuancer. Prøv ogsåat male fremhævede dele af konstruktionen med en mørkere nuance eller en konstrastfarve for et smukt resultat. Afdæk eventuelle messing beslag.

Inden du maler skal du rense alt gammel rust af med en stålspartel og afmontere håndtag, låsemekanismer og bevægelige dele. Så får du et pænere resultat og undgår samtidig at få låsen ødelagt af maling. Afdæk hængslernes glideflader med afdækningstape. Ofte er du nødt til at smøre hængslerne med syrefri olie, inden du sætter din låge på plads.

Efter afrensning og slibning med korn I20 skal du afvaske med Sadolin Grundrens. Når overfladen er helt tør grundes med Hammerite No. 1 Antirust 2 gange. Når det er helt tørt påfører du Sadolin Træ og Metal 40. Brug kun mellemslibning for at udjævne eventuelle løbere.

Divider

Maling af træværk

Se Træbeskyttelse.

Divider

Kilde: Sadolin Farveland

n

  Link til Sadolin Farveland