RÅD OG VEJLEDNING OM MALING INDENDØRE

Hvis du står overfor en opgave af særlig karakter, er det altid en god idé at komme ned i en af vores butikker og få en snak, inden du går i gang.

Divider

ForarbejdetForarbejdet

Det er vigtigt at lægge en god bund for det endelige arbejde. At springe over, hvor gærdet er lavest, er spildt arbejde. Start med at fjerne løs maling og slib eventuelt overfladen let. Alt løst tapet og maling skal fjernes helt. Derefter er rengøring alfa og omega. Start med at vaske overfladen grundigt med Sadolin Grundrens.

Lad overfladen tørre, inden du fortsætter forarbejdet med grunding og spartling af eventuelle huller og revner. Grund med Sadolin Grunder Puds og Beton, inden du spartler, så hæfter spartelmassen langt bedre. En god spartelmasse skal hurtigt kunne arbejdes ind i overfladens ujævnheder. Spartelmassen skal vælges efter overfladens tilstand og den ønskede malingstype.

Divider

Maling af lofterMaling af lofter

Det er en god idé at starte med at male loftet før noget andet, så undgår du stænk på vægge og gulve. Husk altid at sætte tid af til at male hele loftet samme dag. Hvis du deler projektet over flere dage, kan du risikere, at overgangene bliver synlige. Dæk vindueskarme, fodlister og fulvet af med afdækningspap, inden du går i gang. Aviser kan smitte af på gulvet, og plast er ikke et specielt sikkert underlag at arbejde på. Hav altid en fugtig klud ved hånden, når du maler, så du hele tiden er klar til at tørre stænk og pletter af. Når du vælger loftsmaling, skal du være opmærksom på, at der findes forskellige typer afhængig af, hvilken stand loftet er i.

Hvis loftet har tørre fugtskjolder eller nikotinpletter, kan du med fordel behandle med Sadolin Isolering og Vedhæftning. Sadolin Loftsmaling Spærrende anbefales til et loft, der er misfarvet eller har vandskjolder. Og hvis der er risiko for, at gamle loftsskader slår igennem, kan loftet behandles med Sadolin Spærrende Oliebaseret loftsmaling. Sadolin Loft- og Vægmaling kan bruges, hvis både loft og vægge skal have samme farve.

Divider

Maling af væggeMaling af vægge

Når du vælger maling, skal du være opmærksom på, at jo højere glansen er, jo tydeligere ses ujævnheder på væggen. Du kan med fordel bruge Sadolin Xtrmat i trafikerede rum. Det er en meget mat maling, som kan tåle vask og daglig rengøring.

Mange sværger til den traditionelle Sadolin glans 10, som er meget rengøringsvenlig, men ikke så puddermat som Sadolin glans 5. Til køkkenet skal du anvende Sadolin glans 20-25, hvis du vil have meget rengøringsvenlige vægge, som skal holde til lidt af hvert. Du kan se prøver på de forskellige glansgrader i butikken, hvor vi også rådgiver om valg af farver og farvesammensætninger. Vores butikker finder du her.

Divider

Maling af paneler og døreMaling af døre og paneler

Når du maler døre og paneler er det vigtigt, at du vælger den rette glansgrad i forhold til resten af husets indretning og dørenes tilstand. En højere glansgrad klæder ældre huse med fyldningsdøre bedre end f.eks. huse fra 70'erne og frem. Hvis du skal male døre i dit 70'er eller 80'er hus, så vil det se mere naturligt ud med en noget lavere glansgrad. Vælg imellem Sadolin Træ og Metal glans 40 eller 70.

Paneler og karme få den flotteste finsh med en god pensel, men de brede flader på karmen kan med fordel males med en korthåret smal rulle. Det er iøvrigt altid en god idé at grunde, inden du maler, da det giver en bedre vedhæftning og et flottere resultat.

Divider

Kilde: Sadolin Farveland

n

  Link til Sadolin Farveland